Søvn udkommer 29. maj

Hej venner 

Vi går rundt og glæder os til 29. maj, hvor Rolf Sparre Johansson debuterer på Kronstork med digtsamlingen Søvn. Den ser sådanher ud:

Vi siger selv følgende om bogen:

Søvn er en digtsamling om at blive far.

Det er digte fulde af omsorg, kærlighed og frustration. Det er digte om at sidde hele natten og synge Postmand Per, fordi ens barn ikke kan sove. Det er digte om at elske. Og om ikke at kunne mere, men alligevel blive ved. 

Der er en særlig enkelhed i Rolf Sparre Johanssons digte. Og et særligt blik på, hvad det vil sige at blive forælder, at blive far, idag. Mellem bleskift og fodbold på 3+. Mellem idealet om et ligeværdigt forældreskab og den konkrete virkelighed, hvor de traditionelle kønsrollerne indimellem er svære at undslippe. Og så er bogen selvfølgelig poesi.

Med Søvn debuterer Rolf Sparre Johansson med en bog, der gør op med den idylliske forestilling om at få børn. Det er ikke altid let. For hvad stiller man op, når man står midt i afmagten?

Natten er lang. Den mørke morgen er længere.

Pressemeddelelse: Kronstork fusionerer med Lindhardt og Ringhof

Kronstork og Lindhardt og Ringhof fusionerer fra august 2015.

Det har i længere tid været en udfordring for Lindhardt og Ringhof at etablere en markant litterær profil. Omvendt har forlaget Kronstork de seneste par år kæmpet med at strømline deres forretningsmodel.

“Kronstork er den litterære puls, vi har ledt så længe efter”, udtaler Lasse Lindhart, der er en af grundlæggerne af Lindhardt & Ringhof.

For Forlaget Kronstork er det en stor mulighed:

“Vi ser frem til at blive en del af Egmont-koncernen, det giver nogle strategiske muligheder, især i forhold til marketing og løn, vi ikke havde før”, siger CFO hos Kronstork Erik Scherz Andersen og bemærker: “Jeg tror, Woetmann-brødrene vil have godt af at blive del af en professionel organisation”.

Forlagenes Aarhus

Hos Lindhardt og Ringhof ser man det som en fordel at fusionere med et lille forlag.

“Det er en del af Lindhardt og Ringhofs dna at være Danmarks næststørste litterære forlag, og sådan skal det blive ved med at være”, siger Lasse Lindhardt. “Det går ikke, vi bliver størst, så mister vi vores pejlemærke - det er også derfor, vi ikke køber Gladiator”, fortæller Rikke Ringhof, den anden grundlægger af forlaget.

Kronstorks redaktion, der til daglig består af de to Woetmann-brødre, har derimod ligget søvnløse i forbindelse med beslutningen.

“Vi har længe ledt efter en platform, hvor vi kan udvide vores finansielle aktiviteter,” udtaler Woetmann-brødrene og uddyber: “Men vi må nok erkende, at vi har haft visse bekymringer over at blive en del af L&R, da det virker, som om at alle titler, de udgiver, bliver tømt for kærlighed”.

Det er Rikke Ringhof enig i.

“Kronstork har - det må vi indrømme - et stærkere brand end os hos den litteraturvidenskabsstuderende del af ungdommen, som vi jo ved er dem, der bestemmer, hvad der bliver opfattet som fremtidens gode litteratur,” siger Rikke Ringhof, “så det er naturligt for os at positionere os i forhold til den gruppe - og her har vi ikke været skarpe nok”.

Et større millionbeløb

Fusionen betyder helt konkret, at Kronstork får frie hænder, økonomisk og redaktionelt, til at styrke L&R’s litterære profil. “Vi er overbevist om, at vi kan give L&R’s forfattere noget mere x-faktor, og så kan det være, vi skal rydde lidt ud i mellemlagsforfatterne”, fortæller Woetmann-brødrene.

Skønlitteraturen vil på det fusionerede forlag fremover komme med et let modereret logo, hvor &’et i L&R bliver udskiftet med en kronstork.

Handelens omfang er hemmeligt, men der er tale om et større millionbeløb, som vil blive delt mellem Kronstorks forfattere.

Kontakt presse@kronstork.dk for yderligere oplysninger.

Bogfejring - Antologi 2008-2013

Det er med stor glæde, at vi kan melde, at dagen nærmer sig, hvor Antologi 2008-2013 udkommer.

Vi glæder os til at fejre Antologi 2008-2013, en antologi over ny dansk dramatik med otte hele stykker fra de vigtigste dramatikere i Danmark lige nu: Christian Lollike, Caroline Cecilie Malling, Lærke Sanderhoff, Fix & Foxy, Kamilla Wargo Brekling, Joan Rang Christensen, Nielsen / The Nielsen Movement og Line Mørkeby. Bogen er redigeret af Tanja Diers og Helle Eeg og med introduktion af dramaturg Solveig Gade samt efterord ved litterat Mikkel Krause Frantzen.

Antologien har allerede ligget og gæret hos pressen, og vi har fundet tid til at arrangere en lille markering med noget vin, åndfuld samtale og netværket.

Det sker på kunsthal Charlottenborg onsdag den 11. klokken 17-19, og det vil glæde os meget, hvis du på trods af dette relativt korte varsel kunne finde tid til at komme forbi og sige goddag, samle bogen op og vende de vigtige ting. Først og fremmest dramaets status, selvfølgelig.

2015-01-30-12.19.31.jpg

Tag gerne gæster med til markeringen, de vil som dig kunne anskaffe sig eksemplarer til reduceret pris.

Med masser af love
Kronstork plus Forlaget drama