Vi er vel helte, roman af Liv Nimand Duvå

Liv Nimand Duvå debuterede med roman

I sidste uge udom Liv Nimand Duvås roman, Vi er vel helte, her på forlaget. En roman om at være barn af en alkoholiker. I romanen skildres Billies relation til sin far, til Zaid, til sundhedsvæsnet og til dem hun møder undervejs. Hvem der er helte og ofre er ikke entydigt, og læseren bliver vidne til Billies rastløse tilværelse, mens faren forfalder i sit misbrug.

En del af romanen udspiller sig i et aktivistmiljø i Berlin, hvor Billie blandt andet er optaget af hændelserne under det arabiske forår. Vi følger Billie i barndomshjemmet, på hospitalet, til terapi med andre pårørende.

Mest af alt er det et portræt af den pårørende.

Vi er vel helte er anmeldt kritisk i Politiken og i Information, de anmeldere har ikke helt blik for romanens formelle spændinger, yderliggørelsen, tænker vi nok -

Men ok! Bogen holder til det.

KH

Modtagelse af Bag bakkerne, kysten

Så kan vi runde den første runde læsning og modtagelse af Peter-Clement Woetmanns Bag bakkerne, kysten, Peter-Clement er jo på en måde også selv førstelæser og som sådan taler han i Skønlitteratur på P1 om bogen her og med Informations Mathilde Moestrup under overskriften ”Solidariteten opstår først, når man erkender sit eget privilegium”.

Politikens anmelder Alexander Vesterlund blev ikke rørt af digtet, hvilket han redegjorde for i sin tre-hjertede anmeldelse her, en anmeldelse som medførte noget polemik på forfatteren Harald Voetmanns facebook-væg.

Informations Tue Andersen Nexø bed mærke i hvordan bogen modarbejder tryghedens verdensglemsel i sin anmeldelse, En lille messe for kroppene i Middelhavet, hvor han også påpeger (med rette?) at digtet i højere grad har karakter af dødsmesse en klagesang.

Endelig gav Jyllands-Postens Nicklas Freisleben Lund fem sole, som vi lever under, og kaldte bogen for en milepæl: "Med ”Bag bakkerne, kysten” har den spirende danske litteratur om det nye årtusindes migrationsstrømme fået sin første milepæl. En smuk, hård og vigtig bog." Læs (hvis du er betalende gæst) her.

I anledningen vil jeg også benytte lejligheden til at pege på det nye nummer af K&K, der diskuterer kritikkens mulighed, det kan læses gratis her, og især kan man med fordel læse Devika Sharmas artikel Kritik på delagtighedens betingelser. Om at være et problem, hvor hun bl.a. læser Victor Boy Lindholms Guld (tak til Kizaja for link!).

Ok, læs selv!

Kh

Lars-Emil

Bogfejring - Antologi 2008-2013

Det er med stor glæde, at vi kan melde, at dagen nærmer sig, hvor Antologi 2008-2013 udkommer.

Vi glæder os til at fejre Antologi 2008-2013, en antologi over ny dansk dramatik med otte hele stykker fra de vigtigste dramatikere i Danmark lige nu: Christian Lollike, Caroline Cecilie Malling, Lærke Sanderhoff, Fix & Foxy, Kamilla Wargo Brekling, Joan Rang Christensen, Nielsen / The Nielsen Movement og Line Mørkeby. Bogen er redigeret af Tanja Diers og Helle Eeg og med introduktion af dramaturg Solveig Gade samt efterord ved litterat Mikkel Krause Frantzen.

Antologien har allerede ligget og gæret hos pressen, og vi har fundet tid til at arrangere en lille markering med noget vin, åndfuld samtale og netværket.

Det sker på kunsthal Charlottenborg onsdag den 11. klokken 17-19, og det vil glæde os meget, hvis du på trods af dette relativt korte varsel kunne finde tid til at komme forbi og sige goddag, samle bogen op og vende de vigtige ting. Først og fremmest dramaets status, selvfølgelig.

2015-01-30-12.19.31.jpg

Tag gerne gæster med til markeringen, de vil som dig kunne anskaffe sig eksemplarer til reduceret pris.

Med masser af love
Kronstork plus Forlaget drama