Guldalderdigte

Sternberg fortsætter sin udforskning af tidernes tider,og nu kommer digterjeget til guldalderen, hvor alting glimter og virker og smager fantastisk. Alle bånd er ophævet og digterjeget er frit til at skabe(sig) i sit eget billede.

Guldalderdigte er tredje samling i den konceptuelle serie af digte fra forskellige tider, og efterfølger Stenalderdigte og Depressionsdigte frahhv. 2011 og 2014.

Det stramme koncept og den lakoniske stil giver digte, der, hovsa,også kommer til at undersøge træk ved samtiden – i denne ombæring: det suveræne menneskes overmod.

Se også Depressionsdigte og Stenalderdigte.

Bestil den fra en netboghandler - eller køb den hos din lokale bogpusher.

I pressen

Data:

Udgivelsesdato 25/3-16.
Vejledende pris: 129 danske kroner
Vægt: 90 gram

Fordi konceptet med en sådan ihærdighed, hvis ikke nævenyttighed, tager sig selv på ordet, bliver dets overførte potentiale som allegorisk satire på velfærdsstatens fundamentale storhedsvanvid så meget mere oplagt og rammende.
— Lars Bukdahl i WA
Måske den bedste idyl i dansk litteraturhistorie
— Nicklas Freisleben Lund i JP
Bag det velslebne og humoristiske vid, der driver digtsamlingen, er GULDALDERDIGTEs verden i sidste ende en sødt døsig rædselsvision. Hvor dens forgænger så at sige åd læser-empatien med sin tyngde, er alle muligheder for at forbinde sig med Guldalderjeg’et væk på forhånd. Hvad skal man kunne udveksle med et subjekt, der bare pisser endorfiner ud af systemet?
— Victor Ovesen hos Litteraturnu