Blå himmel hver dag

I modsætning til flere af sine jævnaldrende interesserer Martin Snoer Raaschou sig i sine debutdigte i Blå himmel hver dag for eksistentialerne – for døden, skabelsen, myterne, meningen. Med omsorgsfuldt nærvær og en næsten religiøs humor bliver meningsløsheden udfordret af den mærkværdige og konkrete virkelighed. En krage, der snowboarder på et tag. Et brød der bages. Græsstråenes fælles plan om at vokse. 

De fem langdigte i samlingen er skrevet i et enkelt og ligefremt sprog, der giver mindelser om digteren Svend Johansen. Over den omhyggelige brødbagning i Brød og drøm, den springende kosmologiske bevidsthed i Sol, den symbolske ofring af geden i Offer, den kærlige længsel i Skitser af mor og til det sproglige sorgarbejde i Alle balancerer Blå himmel hver dag alvor og glæde, stort som småt, patos og ironi med hinanden i en hyldest til det hele.

D7K_1827-STOLL.jpg

Martin Snoer Raaschou er uddanet forfatter fra Forfatterskolen (2006). Han var en del af digterkollektivet Koordinat, læser psykologi ved Syddansk Universitet og er pt bosat i Kathmandu, Nepal.

Tjek også Martins blog: Omvendt hammer.

Pressen skrev

"Ligesom den lyse digter skriver Raaschou derudad i en ungdommelig, ligefrem og humoristisk tone og med opmærksomhedsfeltet udvidet til både hverdagen, naturen og universet. I det ene øjeblik hører vi om brødbagningens lune glæder, i næste nu om altings forbundethed."
- Tobias Skiveren giver fire stjerner i Jyllands-Posten
Snoer Raaschous poesi er bedst, når han (...) skruer op for sin minimalistiske musikalitet, når han skriver direkte og lader korte hovedsætninger og klare imperativer indgå i en cyklisk gentagelsesstruktur, der formår at rumme patos og komik, mystik og hverdag, skønhed og sorg, brødbagning og død.
— - Mikkel Krause Frantzen giver fire hjerter i Politiken

Blå himmel hver dag
80 sider
139 kroner
udgivet d.10/1-15