OrissaBiblioteket (1-4)

Skærmbillede 2018-01-16 kl. 11.30.34.png
Skærmbillede 2018-01-16 kl. 11.30.34.png

OrissaBiblioteket (1-4)

350.00

Vi har længe, her på forlaget, ønsket at hylde den svenske digter Ola Juléns bog Orissa. Derfor spurgte vi for snart to år siden en række digtere og forfattere om, at hjælpe os med at skabe det vi kalder OrissaBiblioteket. Hver bog er en genskrivning af Orissa, en gendigtning, en afmontering, måske endda et helt nyt værk. Reglerne, som vi ikke har noget lovbundet forhold til, var at det formelle i Orissa, skulle fastholdes, dvs. der skulle stå en sætning på hvert opslag, venstresiden skulle være blank. Titlen på værkerne skulle, som Orissa, referere til et konkret sted. Og så kunne man forholde sig til dén sentimentalisme eller pathos, som litteraten Erik Skyum-Nielsen i sin anmeldelse af Orissa i sin tid beskrev således: 

“Det turde være en underdrivelse at betegne Ola Juléns poetiske minimalisme med ordet patetisk. Bogen er patetisk i en grad, der nærmer sig ren parodi.”

Vi er stolte af at sætte OrissaBiblioteket i verden med disse første fire værker. Vi er drevet af nysgerrighed på, hvad det litterære og poetiske er for en størrelse. Hvad er en bog? Hvad er en digtsamling? Netop derfor er Ola Juléns Orissa sådan en vigtig bog. Fordi Orissa, netop åbner et rum for, hvad litteraturen også kan være. 

“Vi lever i en kultursfære, hvor flere og flere områder af menneskelivet koloniseres af markedskræfterne”

- Ola Julén

Vi mener, det er vigtigt, at værne om, at litteraturen har et frirum, hvor den kan undersøge, hvordan man er værk og udsagn. Uden at bekymre sig om ting som markedet, målgrupper osv. Man kan sige, at ingen af disse værker henvender sig til andre, end lige præcis dém, der ønsker at læse dem. På den måde er de til ingen. Og derfor bliver det så hudløst når Lars Bukdahl efter ti års skønlitterær tavshed skriver med versaler “JEG SAVNER MIN FAR”.

“For mig er poesien trøst. Den er trøst og længsel”

- Ola Julén

De fire bøger vi her i første omgang udgiver er: 

Lars Bukdahl: Korshøjen.

Rasmus Halling Nielsen: Norske stjerner

Cecilie Lind: Ragusa

Mads Mygind: Bergamo

Bestil alle fire (enkeltvis: 129,-, du sparer 32%), direkte fra forlagslageret:

Quantity:
Add To Cart