Stenalderdigte

Stenalderdigte er den første digtsamling skrevet i stenalderen. Sternberg er rejst tilbage til stenalderen, hvorfra han digter om jagt, socialitet og overlevelse og spørger til mulighederne for i det hele taget at skrive digte. Stenalderdigte kan kaldes konceptuel, men er i ligeså høj grad en negativ beskrivelse af, eller undren over, et "fremtidigt" liv, hvor kød kommer indpakket i plastik og alt er givet på forhånd.

Stenalderdigte er første bog i en serie af digte skrevet i forskellige tider. Den bliver efterfulgt af Depressionsdigte.

 

Pressen skrev

[...] en i særklasse dygtig stilist, som formår at trylle små mirakuløse kolbøtter for tanken ud af sine poetiske manøvrer.
— Peter Stein Larsen i Kristeligt Dagblad
Sternberg behersker den enkle, selvfølgelige stil – den man ikke studser over – samtidig med at han formår at inkorporere små vækkelsesøjeblikke. Punchlines, kunne man kalde dem. Det er god underholdning, men ikke kun sjov og ballade, for gennem digtenes italesættelse af en anden og alternativ verden opstår en civilisationskritik, som er reel og tankevækkende. Der spørges til, hvorfor vi lever, som vi gør.
— Mathies Aarhus på Litteraturnu
Jeg er ualmindeligt glad for digteren Sternberg som konsekvent skæv konceptdigter […]
— Lars Bukdahl i Weekendavisen
stenalderdigte.jpg

Stenalderdigte.
150 kroner. 
Fri forsendelse.
Betaling via Paypal.

Et digt

jeg bruger tingene
som de er

ting der er hårde
bruger jeg
hårde

ting der er bløde
bruger jeg
bløde

sten
slår jeg med

græs
ligger jeg på

 

Sternberg ved sten

Sternberg ved sten

Om forfatteren

Sternberg (f. 1973) har været et kendt aktiv på den litterære scene siden 2001. Han er medlem af digterkollektivet Øverste Kirurgiske og digterbandet T/S STERNDOLPH. Blandt hans tidligere udgivelser kan nævnes Et punkt overrendt af ingenting (2011), Radikale mennesker og hjem i et længst eksploderet kvarter (2010) samt Buddha med hund (s.m. Peter Laugesen).

Besøg Sternbergs blog her