Modtagelse af Bag bakkerne, kysten

Så kan vi runde den første runde læsning og modtagelse af Peter-Clement Woetmanns Bag bakkerne, kysten, Peter-Clement er jo på en måde også selv førstelæser og som sådan taler han i Skønlitteratur på P1 om bogen her og med Informations Mathilde Moestrup under overskriften ”Solidariteten opstår først, når man erkender sit eget privilegium”.

Politikens anmelder Alexander Vesterlund blev ikke rørt af digtet, hvilket han redegjorde for i sin tre-hjertede anmeldelse her, en anmeldelse som medførte noget polemik på forfatteren Harald Voetmanns facebook-væg.

Informations Tue Andersen Nexø bed mærke i hvordan bogen modarbejder tryghedens verdensglemsel i sin anmeldelse, En lille messe for kroppene i Middelhavet, hvor han også påpeger (med rette?) at digtet i højere grad har karakter af dødsmesse en klagesang.

Endelig gav Jyllands-Postens Nicklas Freisleben Lund fem sole, som vi lever under, og kaldte bogen for en milepæl: "Med ”Bag bakkerne, kysten” har den spirende danske litteratur om det nye årtusindes migrationsstrømme fået sin første milepæl. En smuk, hård og vigtig bog." Læs (hvis du er betalende gæst) her.

I anledningen vil jeg også benytte lejligheden til at pege på det nye nummer af K&K, der diskuterer kritikkens mulighed, det kan læses gratis her, og især kan man med fordel læse Devika Sharmas artikel Kritik på delagtighedens betingelser. Om at være et problem, hvor hun bl.a. læser Victor Boy Lindholms Guld (tak til Kizaja for link!).

Ok, læs selv!

Kh

Lars-Emil