Vi er vel helte, roman af Liv Nimand Duvå

Liv Nimand Duvå debuterede med roman

I sidste uge udom Liv Nimand Duvås roman, Vi er vel helte, her på forlaget. En roman om at være barn af en alkoholiker. I romanen skildres Billies relation til sin far, til Zaid, til sundhedsvæsnet og til dem hun møder undervejs. Hvem der er helte og ofre er ikke entydigt, og læseren bliver vidne til Billies rastløse tilværelse, mens faren forfalder i sit misbrug.

En del af romanen udspiller sig i et aktivistmiljø i Berlin, hvor Billie blandt andet er optaget af hændelserne under det arabiske forår. Vi følger Billie i barndomshjemmet, på hospitalet, til terapi med andre pårørende.

Mest af alt er det et portræt af den pårørende.

Vi er vel helte er anmeldt kritisk i Politiken og i Information, de anmeldere har ikke helt blik for romanens formelle spændinger, yderliggørelsen, tænker vi nok -

Men ok! Bogen holder til det.

KH