GULD

guldandet.png
guldplakat.jpg
guldtable.jpg
guldandet.png
guldplakat.jpg
guldtable.jpg

GULD

139.00

GULD er en fest i det hvide sprog på overfladen af alt det, der skinner i vores smil. GULD er skammen over globaliseringen, de sorte tåre, der følger med turistens blik. GULD er sølv og turkis. 

”Den hedder GULD, fordi metallet materialiserer et skødeløst forhold til den verden jeg er i. Guld er dekadent, men det er også hverdag. Ligesom livet i den vestlige verden.”

Nelly spiller hiphoppens gyldne æstetik i digtsamlingen. Han bærer smykker og dollargrinet, men han er alt andet end farlig. Han er hip hop til den hvide mellemklasse. Kapitalismen, der tager integriteten fra musikken. Og det er lige præcis det, samlingen er optaget af. Eller som Victor Boy Lindholm siger:

“Vi er postnaturen og fatter det ikke. Vi har kun miljøet og magten og er ligeglade. Jeg vil hellere drikke flere drinks end at forholde mig til den rolle jeg kunne have i verden.”

Quantity:
Tilføj til kurv

Pressen skrev

"Victor Boy Lindholm melder sig med guldkæde om halsen som et vidne til tidens feber og elendighed med netop denne tidstypiske dobbelthed i attituden."

- Jørgen Johansen, Berlingske

"ennui + egomani + rap-citater + mærkevarematerialisme + symbolik (titlens guld) + dårlig samvittighed + politisk korrekthed."

- Lars Bukdahl, Weekendavisen

"Guld er værd at læse som symptom på modernitetens dybe kvaler."

- Erik Svendsen, Jyllands Posten

"Det er nogle fine, luksuriøse billeder, (...) som cirkler om sig selv."

- Linea Maja Ernst, Information

"Det forekommer mig, at Lindholm giver ret præcis lyrisk stemme til en ung globalt opkoblet eksistens, med et interface-jeg, der både gerne vil være lidt gangster og lidt politisk bevidst.”

- Lillian Munk Rösing, Politiken

Om forfatteren

Victor Boy Lindholm debuterer med digtsamlingen GULD på forlaget Kronstork. Han har tidligere udgivet hæftet DRONE (2014) på AFV Pres samt e-udgivelsen JUSTINWeltscherz (2013).

Han bestyrer bloggen http://jegkiggerpaamaanenogsigervadsaa.dk og skriver ting og sager for ATLAS.