Perfekt uorden

perfektuordengulv.jpg
perfektuorden.png
perfektuordengulv.jpg
perfektuorden.png

Perfekt uorden

150.00

Perfekt uorden er en ophobning af alt det gode, rare og sjove. Dufte, lyde, dyr og liv. Birgitte Krogsbøll har et usædvanligt skarpt og kærligt blik for hverdagens vrimmel og virvar, sammen med et stort talent for at kategorisere den kendte verden, skaber det nye, men alligevel overraskende indlysende taksonomier for livet omkring os.

I Krogsbølls særlige univers udpeges næsehornsformede skyer, genboens vaskemaskine, måger, møbler der slæbes, kroppe der drejer og Herlev hospital i et humoristisk og hierarkiløst univers. Der opremses og laves lister, der sorteres og ordnes, det er underholdende og vanedannende læsning. Digtsamlingen byder gavmildt læseren på en opdagelsesrejse i alt det vi normalt ikke ser, den er en hyldest til den perfekte uorden.

Quantity:
Indfør i kurvens kaos

Om forfatteren

Birgitte Krogsbøll debuterede i 2002 med Wöldums pulsar syndrom (Biblioteket Øverste Kirurgiske) og har siden udgivet tre digtsamlinger: Stumfilm (Arena 2010), Betelgeuse brænder jern (Biblioteket Øverste Kirurgiske, 2012) og dyr med næb ordnet efter antal vinger: (Forlaget Fuglekøjen, 2013).

Hun modtog Statens Kunstfonds præmiering for hendes seneste digtsamling, i begrundelsen stod der bl.a.: "… dyr med næb ordnet efter antal vinger: er en smuk, besynderlig, sjov, klog og dybt poetisk bog, men samtidig får den sagt noget om selve indretningen af menneskers måde at tænke på."

Fra bogen

med dyr mener jeg alle levende organismer overhovedet, udover alle planter, som jeg i denne sammenhæng anser for ting, fx mennesker mus heste grise pandaer måger grævlinger ræve dovendyr orme lækatte tigre sikahjorte pelikaner marsvin væggelus elge elefanter biller ål ørreder vira bakterier amøber duer geder muldyr bænkebidere tusindben fluer myg løver geparder sæler sværdfisk ulve krokodiller korsnæb zebrafinker laks ørne lamaer harer kaniner myrer muldvarpe jærve ulke bier køer jordsvin skøjteløbere egern flåter alke piroler giraffer klumpfisk hornfisk igler gorillaer træskonæb tapirer og får